- 500gr de farina panificable
- 10gr de sal
- 225ml d'aigua
- 5g de llevat fresc
Preparació:
En un bol posa la farina, la sal i ves afegint a poc a poc l'aigua. Has d'amassar-ho tot amb una mà dins el bol. Un cop tot s'hagi barrejat, enfarina la superficie de treball.
Treu la massa del bol i comença a treballar-la sobre la superficie enfarinada fins que quedi llisa.
Ara s'ha d'afegir el llevat fresc, s'ha d'esmicolar sobre la massa i agefir-hi una mica d'aigua calenta perquè es desfagi.
S'ha de continuar amassant fins que el llevat s'hagi absorvit i tornem a tenir una massa llisa i fina.
Deixem reposar la massa tapada amb un drap humit durant 15 minuts.
Tallem boles d'uns 30gr i els hi donem una forma rodona i llises i les coloquem sobre la safata del forn coverta de paper de forn. Cal deixar una separació entre les boletes per eviter que s'enganxin un cop hagin fermentat.
Tapa les boletes amb un drap humit i deixa-les fermentar durant 90 minuts.
Precalenta el forn a 250ºC.
Un cop passats els 90 minuts, fes un tall petit a la superficie del panet i mulla'ls amb un pulveritzador amb aigua, així quedaran tous per fora.
Posa'ls al forn durant 12 minuts i després deixa'ls refredar.
Suggerències: Pots fer també panets amb altres formes com barretes.
(Xavier Barriga)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada