Aquí comença la primera recepta perfecte per l'estiu.
Ingredients:
- 600ml llet sencera
- 3 ous sencers
- 3 clares
- 100gr de sucre glaç
- 10gr de Maicena
- 9 làmines de gelatina
- 300gr de crema fresca
- 200ml de nata líquida
- 150gr de xocolata blanca
- 150gr de xocolata amb llet
- 150gr de xocolata negra
Preparació:
Agafem els 3 ous i separem les clares dels rovells. Guardem aquestes tres clares amb les altres tres per poder muntar-les a punt de neu més tard.
Barregem els 3 rovells amb la maicena i el sucre glaç fins a crear una crema espessa.
Escalfem la llet al foc sense que arribi a bullir en una olla mitjana. Un cop estigui calenta afegim la crema anterior. No deixem de barrejar i vigilem que no s'enganxi al fons de l'olla.
Apaguem el foc quan hagi espessat i aconseguim una crema lleugera.
Posteriorment separem la crema en 3 recipients diferents.
Desfem els 3 tipus de xocolata per separat. Ho podeu fer al bany maria o al microones.
Barregem la nata líquida amb la crema fresca i ho muntem.
Muntem les 6 clares a punt de neu.
Posem les 9 làmines de gelatina separades en 3 bols amb aigua.
Ara procedirem a fer les capes.
Agafem un dels recipients que conté la crema, hi afegim la xocolata (la que nosaltres volguem posar primer) i barregem. Afegim la gelatina, la barreja de nata i crema fresca i finalment les clares. Sempre barrejant bé el primer ingredient abans d'afegir l'altre.
Un cop barrejat ho afegim al motlle (pot ser un motlle rodó d'uns 22cm de diàmetre) i ho posem a la nevera fins que agafi consistència.
Quan hagi quallat, farem el mateix per fer la segona capa i l'afegirem al motlle, i així fins a completar els capes.
Ho deixem refredar unes hores i desmotllem amb molt de compte.
Es pot decorar amb trossos de xocolata per sobre o sucre glaç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada